A következő napokban egy hullámzó hidegfront alakítja időjárásunkat, így az eddigieknél jóval változékonyabb időre számíthatunk. Gyakrabban lesz erősen felhős az ég és főleg hétfőn, illetve szerdán záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Északi áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban az ilyenkor szokásosnál hűvösebb levegő érkezik fölénk. Hétfőn már jelentősen mérséklődik a meleg, a nappali hőmérsékletek már a 25 fokot sem érik el, majd szerdától további lehűlés valószínű. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

hétfő.jpg

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, elszórtan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: többnyire erősen felhős idő várható, csak kevés napsütés lehet. Szórványosan eső, zápor is előfordulhat. Az északi szél erős lesz. Hajnalra 14-16 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a csütörtöki csapadékszünet után pénteken és szombaton ismét egyre többfelé várható eső, zápor. Folytatódik az átlagosnál hűvösebb idő, a nappali hőmérsékletek többnyire 25 fok alatt, a borongós, csapadékos napokon, illetve helyeken csak 20 fok körül alakulnak. Javulás majd vasárnaptól valószínű, akkortól szárazabb, kissé melegebb léghullámok érkezhetnek fölénk. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szeles, lehűlés, hidegfront, csapadék, időjárás