Az igen meleg levegőnek még további utánpótlása van így enyhülésre egyelőre nem számíthatunk, péntekig, szombatig biztosan marad a hőség. Az éjszakák már nem hoznak jelentős felfrissülést, a nagyobb városokban 20 fok feletti minimum hőmérsékletek várhatók, napközben pedig akár 35 fok feletti maximumok is előfordulhatnak.

Folytatódik a többnyire napos, száraz idő, hűsítő zápor, zivatar csak kevés helyen fordulhat elő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

kedd.jpg

Kedd: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a fátyol, vagy gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 33-35 fok között alakulnak. Késő estére 26-28 fok közé hűl a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyol, vagy gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. Hajnalra 20-22 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 34-36 fok között alakulnak. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali minimum hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. Délutánra 34-36 fokig melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: pénteken tetőzik a hőhullám, szombaton már egy hidegfront hatására enyhül a nagy meleg és egyre többfelé várható zápor, zivatar. Vasárnap és a jövő hét elején kellemes hőmérsékletű nyári idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napos, száraz, hőhullám, meleg, időjárás