A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a csapadékos időt okozó ciklonok és azok frontjai elkerülik térségünket. Folytatódik tehát a többnyire napos, száraz idő, legfeljebb kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Északi áramlással továbbra is friss levegő érkezik fölénk, így marad az ilyenkor szokásosnál kissé hűvösebb idő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: napos, száraz idő várható élénk északi széllel. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: folytatódik a nagyrészt napos idő, legfeljebb néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalra 13-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

péntek.jpg

Péntek: napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. A délkeleti szél megélénkül. Hajnalra 13-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hétvégén már jelentős felmelegedés kezdődik, visszatér a kánikula. Folytatódik a többnyire napos, száraz idő, hűsítő zápor, vagy zivatar csak néhol fordulhat elő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhe, napos, száraz, időjárás