A hét első napján kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk, így átmenetileg több lesz a felhő és szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A hőmérsékletek még a kellemes tartományban 26-28 fok között alakulnak. 
Keddtől már anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, ismét egyre naposabbra fordul az idő. Délire fordul felettünk az áramlás amellyel afrikai eredetű, egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Gyors felmelegedés kezdődik, szerdán már 35 fokos hőség várható. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében:  

hétfő.jpg

Hétfő: eleinte sok lesz a felhő, helyenként eső, zápor is előfordulhat, majd a délutáni órákban már többfelé felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: napos, száraz idő várható, a délkeleti szél kissé megélénkül. Hajnalra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. 

szerda.jpg

Szerda: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 34-36 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: várhatóan csütörtökön tetőzik a hőség, ekkor 40 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet. Pénteken egy árnyalattal enyhül a nagy meleg, majd szombaton már frissebb idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napos, száraz, felmelegedés, meleg, időjárás