Néhány napig még marad az északnyugati áramlás, így egyelőre nem tér vissza a hőség, folytatódik a viszonylag kellemes idő. Az éjszakák frissek lesznek, napközben pedig kevéssel 30 fok alatti maximum hőmérsékletek várhatók. Hétfőn kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk, így több lesz felettünk a felhő és szórványosan eső, zápor, zivatar is előfordulhat. Átmenetileg kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, majd keddtől határozott felmelegedés kezdődik. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

vasárnap.jpg

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, jelentősebb felhősödés az esti óráktól lehet. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő.

hétfő.jpg

Hétfő: eleinte sok lesz felettünk a felhő, szórványosan eső, zápor is előfordulhat, majd a délutáni órákban már felszakadozhat a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. Hajnalra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

kedd.jpg

Kedd: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. A délutáni órákra 30-32 fokig melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: keddtől csütörtökig fokozódó hőségre számíthatunk, majd péntekre záporok, heves zivatarok kíséretében újabb frissítő hidegfront érkezik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhe, napos, száraz, meleg, időjárás