Északnyugati áramlással frissebb léghullámok érkeznek fölénk, így folytatódik a mérsékelten meleg nyári idő, jelentős felmelegedésre a hétvégén sem számíthatunk. Az éjszakák frissek lesznek, helyenként 15 fok közelébe hűl a levegő, napközben pedig többnyire 27-30 fok között alakulnak a maximum hőmérsékletek. A napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lehetnek, frissítő zápor, vagy zivatar azonban csak néhol fordulhat elő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: a gomolyfelhő képződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, zápor, zivatar azonban csak néhol alakulhat ki. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. A hajnali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Délutánra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét hétfőn még folytatódik a változékony, mérsékelten meleg idő, majd ezt követően újabb hőség időszak kezdődik.

Címkék: enyhe, meleg, nyár, időjárás