Kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, a legmagasabb hőmérsékletek 25 fok közelében alakulnak. A következő napokban már ismét anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, azaz nyugodt, száraz idő várható sok napsütéssel. Kezdetben marad a kellemes hőmérsékletű idő, majd keddtől újabb, fokozatos felmelegedés kezdődik.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: a hajnali órákban helyenként még előfordulhat zápor, zivatar, majd felszakadozik a felhőzet, egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep. Az északnyugati szél erős lesz. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: többnyire napos idő várható csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak.

Kedd: napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől további jelentős felmelegedés várható, beköszönt a kánikula.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: front, kánikula, hőség, lehűlés, felhő, változékony, zápor, enyhülés, eső, szél, zivatar, csapadék, időjárás