A csapadékhullás kezdetén még pozitív hőmérsékletek várhatók, így eleinte eső, havas eső is lehet. Vasárnap estig szeszélyes területi eloszlásban általában 2-7 cm hó hullhat, de kisebb körzetekben ennél több is összejöhet.

A mediterrán ciklon hétfőn már elhagyja térségünket, csapadékzónája visszahúzódik dél felé. Nyugat, északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, a délutáni órákban már több-kevesebb napsütés is lehet.

Kedd hajnalban lesz a hideg periódus mélypontja, a derült, szélvédett helyeken -5 fok alá hűl a levegő.

Napközben azonban már ismét délire fordul felettünk a légmozgás amellyel megkezdődik az enyhébb levegő beáramlása. A délutáni órákra már ismét 5 fok fölé melegszik a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: borult idő várható többfelé havazással, havas esővel. Néhol átmeneti ónos eső sem kizárt. Az északkeleti szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 0,+1 fok között alakulnak. Késő estére -1 fokig hűlhet a levegő.

Hétfő: napközben mindenhol csökken a csapadékhajlam és fokozatosan felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra -5,-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak.

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: szerdától további erős felmelegedés várható, a hőmérsékletek már elérhetik a 15 fokot. Tartós, jelentős csapadék egyik nap sem várható, futó záporok azonban előfordulhatnak.

Címkék: tél, havas, változékony, lehűlés, szél, zivatar, köd, felhő, zápor, , eső, csapadék, időjárás