A felettünk kialakult légköri helyzetben a következő napokban sem várható lényeges változás, azaz folytatódik a többnyire napos, száraz idő, legfeljebb kevés gomoly, vagy fátyolfelhő jelenhet meg az égen. Folyamatosan meleg levegő érkezik fölénk, így marad az átlagosnál több fokkal melegebb idő. Éjszakánként ugyan 10 fok közelébe hűl a levegő, napközben azonban nagy területen mérhetünk 30 fok körüli maximum hőmérsékleteket.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyolfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: marad a nagyrészt napos, száraz idő. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

hétfő.jpg

Hétfő: továbbra is sok lesz a napsütés, legfeljebb néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyol, vagy gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét péntekig folytatódik az átlagosnál több fokkal melegebb idő. A következő hétvégén azonban már lehűlés kezdődhet, ennek mértéke azonban egyelőre még bizonytalan.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hétvégé, napos, száraz, meleg, időjárás