Csütörtökön azonban egy gyenge hidegfront hatására megtorpan a felmelegedés, sőt néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet. Egyéb változás azonban nem várható időjárásunkban, marad a többnyire napos, száraz idő, csak fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen. 

Péntektől aztán egy ciklon előoldalán felerősödik felettünk a déli áramlás amellyel újabb adag meleg levegő érkezik fölénk. Erősödik a nappali felmelegedés, a legmagasabb hőmérsékletek ismét elérhetik a 30 fokot.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: többnyire gyengén fátyolfelhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

péntek.jpg

Péntek: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a fátyolfelhőzet, de csapadék nem lesz. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hétvégén további erős felmelegedésre, országos hőségre számíthatunk. Többnyire gyengén felhős, napos idő várható, de vasárnap estétől már növekedhet a zápor, zivatarhajlam. Hétfőre virradóra heves záporok, zivatarok kíséretében egy markáns hidegfront éri  el térségünket, amely mögött jelentős lehűlés kezdődik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: száraz, melegfront, időjárás, kánikula