Egy sekély ciklon áramlási rendszerében továbbra is páradús, labilis levegő érkezik fölénk, így egyelőre marad a csapadékhajlam. Főleg az időszak elején alakulhatnak ki záporok, zivatarok, vasárnaptól, hétfőtől már kissé szárazabb, stabilabb légtömeg érkezik fölénk. Jelentős hőmérséklet változás továbbra sem várható, de a tartósan felhős, záporos helyeken átmenetileg néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Szórványosan várható zápor, zivatar. A változó irányú szél élénk, néhol erős lesz. A nappali hőmérsékletek 25-28 fok között alakulnak, de a tartósan felhős tájakon 25 fok alá is hűlhet a levegő. Késő estére 22-24 fok közé csökken a hőmérséklet. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

hétfő.jpg

Hétfő: a változóan gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, csapadék nem valószínű. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. A délutáni órákra 29-31 fok közé hűl a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdán egy hidegfront éri el térségünket, így az átmeneti szünet után ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam. Átmenetileg mérséklődik a nappali felmelegedés, majd a hét második felében nagy valószínűséggel visszatérnek a 30 fokok.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, változékony, meleg, zápor, időjárás