Kedden és szerdán folytatódik a viszonylag nyugodt idő, zavartalan napsütésre azonban egyik nap sem számíthatunk. Átmenetileg erősödik a nappali felmelegedés, szerdán már többfelé 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön már egy újabb hidegfront éri el térségünket, így változékonyabbra fordul időjárásunk. Az erősen megnövekvő felhőkből szórványosan eső, zápor, zivatar is előfordulhat és ismét mérséklődik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 20-23 fok közé hűl a levegő.

Szerda: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a fátyol, vagy gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 11-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak.

Csütörtök: gyakran lesz erősen felhős az ég, helyenként azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható eső, zápor. Néhol zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek általában 23-25 fok között alakulnak, de a tartósan felhős tájakon ennél is hűvösebb lehet.

Távolabbi kilátások: pénteken és szombaton még folytatódik a változékony idő, elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat, majd vasárnaptól egyre szárazabb, melegebb levegő érkezik fölénk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhül, front, hűvös, időjárás, vihar, kánikula, hideg, hőség, szél, nyár, csapadék