A késő esti, éjszakai órákban akár kiterjedtebb esők, záporok is lehetnek és az északira forduló szél is többfelé viharossá fokozódik.

A vásárnap reggeli órákban várhatóan elhagyja térségünket a hidegfront csapadékzónája, így napközben már egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk.

A front mögött néhány napra északi áramlás alakul ki felettünk, emiatt jelentős felmelegedés a jövő hét első napjaiban sem várható. Csapadékra már nem kell számítani, a nappali maximum hőmérsékletek azonban a vasárnapihoz hasonlóan "csak" 25 fok körül alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szombat: eleinte még folytatódik a változóan fátyolfelhős, napos idő, majd a délutáni órákban fokozatosan megnövekszik a felhőzet és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A nappali maximum hőmérsékletek 29-32 fok között alakulnak, a délutáni órákban azonban már megkezdődik a hűvösebb levegő beáramlása. A késő esti órákra 18-20 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap: a hajnali órákban még előfordulhat eső, zápor, majd napközben felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is várható. Az északi szél erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő.

Hétfő: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északi szél megélénkül. Hajnalra 11-13 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől már ismét melegszik az idő, a mostanihoz hasonló hőség azonban egyelőre nem tér vissza.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kániikula, eső, változékony, vihar, felhő, szél, hőség, lehűlés, nyár, időjárás, zápor, csapadék