Ma még egy gyenge front súrolja hazánkat,  jelentős változás, csapadék, vagy lehűlés azonban nem várható, folytatódik a nyugodt tavaszi idő. Továbbra is a napsütésé lesz a főszerep, átmeneti gomolyfelhő képződés azonban bárhol előfordulhat. A hétvégén a front hatására megtorpan a felmelegedés, a nappali hőmérsékletek még 15 fok közelében maradnak. 
Hétfőtől azonban délkeleti áramlással egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, így további felmelegedés várható. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: napos, száraz idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 15-17 fok közé melegszik a levegő. 

hétfő.jpg

Hétfő: túlnyomóan napos idő várható. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások:  a jövő hét végéig folytatódik a napos, száraz idő. Időközben egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, a nappali hőmérsékletek már többnyire 20 fok felett alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napos, kellemes, tavasz, száraz, hétvége, időjárás