Továbbra is nedves levegő alakítja időjárásunkat, így folytatódik a nagyrészt borult idő, legfeljebb rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Az átmeneti csapadékszünet után főleg a délutáni, esti órákban alakulhat ki újabb eső, zápor. 

A távozó csapadékzóna mögött azonban a hétvégétől szárazabb, egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban már egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, a nappali hőmérsékletek pedig elérhetik a 10 fokot.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: többnyire erősen felhős, borult idő várható, csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Összességében többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 4-5 fokig hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: eleinte még előfordulhat eső, zápor, majd napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fokig melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő héten további felmelegedés várható, napközben már egyre többfelé 15 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. A változékony időt okozó frontok elkerülik térségünket, így nagyrészt napos, száraz idő várható. 
 
 
 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhős, melegfront, eső, időjárás, csapadék