Egy közelgő hidegfront előtt ma az eddigieknél is melegebb levegő érkezik fölénk, a legmagasabb nappali hőmérsékletek már elérhetik a 34-35 fokot. Eleinte folytatódik a napos idő, majd a hidegfront hatására a délutáni, esti óráktól több lesz felettünk a gomolyfelhő és helyenként zápor, vagy heves zivatar is előfordulhat.

A front mögött holnaptól eláraszt bennünket a frissebb levegő, így megszűnik a hőség, a nappali hőmérsékletek már 30 fok alatt alakulnak.
Meglehetősen száraz levegő érkezik fölénk, ezért folytatódik az alapvetően napos idő.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

csütörtök.jpg

Csütörtök: többnyire napos idő várható, a délutáni órákban azonban erősen gomolyfelhős időszakok is előfordulhatnak. Elszórtan előfordulhat zápor, heves zivatar. A délnyugati szél északnyugatira fordul és megerősödik. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. Késő estére 27-29 fok közé hűl a levegő. 

péntek.jpg

Péntek: napos, száraz idő várható, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Az északnyugati, északi szél erős lesz. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

szombat.jpg

Szombat: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északi szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak, néhol azonban ennél hűvösebb is lehet. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: vasárnap már erősödik a nappali felmelegedés, a jövő hét elején pedig érkezik az újabb afrikai hőhullám, ismét 35 fok közelébe melegszik a levegő. A hét közepén azonban egy hidegfrontnak köszönhetően felfrissül a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tetőzik, hőhullám, forróság, kánikula, időjárás