A következő napokban folytatódik a változékony, eleinte még az átlagosnál melegebb idő. Egy sekély ciklon áramlási rendszerében továbbra is meleg, de már nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így több lesz felettünk a gomolyfelhő, fülledtebbé válik a levegő. Szórványosan bármelyik nap előfordulhat zápor, zivatar, kisebb körzetekben akár kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. Az éjszakák enyhék lesznek, napközben pedig továbbra is 20 fok köré melegszik a levegő. 

Szerdán már egy mediterrán ciklon közelíti meg hazánkat, ennek hatására akár kiterjedtebb csapadék is előfordulhat, a hőmérsékletekben azonban még nem lesz lényeges változás. 

Csütörtöktől a ciklon hátoldalán már jóval hűvösebb levegő érkezik fölénk, így jelentős lehűlés veszi kezdetét és további esők, záporok várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

 

null

Kedd: a változóan, gyakran erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A késő esti órákra 13-15 fok közé hűl a levegő.

null
 

Szerda: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, kevés napsütés azonban bárhol előfordulhat. Napközben szórványosan várható eső, zápor, zivatar, majd az esti, késő esti óráktól már kiterjedtebb csapadék is lehet. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

null
 

Csütörtök: erősen felhős, vagy borult idő várható többfelé esővel, záporral. Az északi, északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

null
 

Távolabbi kilátások: pénteken és a hétvégén már hűvös, borongós idő várható időszakos esőkkel, záporokkal. A nappali hőmérsékletek jóval az átlagos alatt alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szalinay, előrejelzés, időjárás