Északnyugat felől egy hidegfront érte el térségünket, amely mögött váltakozó nedvességtartalmú hűvös, vagy mérsékelten hideg léghullámok érkeznek fölénk. Az időjárás nagyjából visszaáll a rendes kerékvágásba, a nappali hőmérsékletek azonban néhány fokkal még mindig az átlagos felett alakulnak. Éjszakánként többfelé várható gyenge fagy, napközben azonban többnyire 5 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. 

Az időnként megvastagodó felhőzetből elszórtan előfordulhat kisebb eső, esetleg havas eső, számottevő csapadék azonban nem valószínű. 

Szerdától anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így az átmeneti ködfoltoktól eltekintve többnyire napos, száraz idő várható.

 A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null
 

Hétfő: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 0 fok közelébe hűl a levegő. 

null
 

Kedd: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban átmenetileg felszaladozhat a felhőzet. Néhol előfordulhat kisebb eső, havas eső. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A délutáni hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

 

null

Szerda: változóan felhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben maradhat tartósan felhős az ég. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali minimum hőmérsékletek -3,-1 fok között alakulnak. A délutáni órákra 5-7 fok közé enyhül a levegő. 

 

null

Távolabbi kilátások: egész héten folytatódik az átlagosnál kissé enyhébb idő, sőt a hétvégén tovább erősödhet a nappali felmelegedés. Többnyire csendes, eseménytelen idő várható, számottevő csapadék, vagy erős szél továbbra sem valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: előre, szalinay, időjárás