Északnyugati áramlással hideg, ma átmenetileg kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk. A napsütés mellett időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet és elszórtan kisebb hószállingózás is előfordulhat. Holnap már ismét szárazabb levegő áramlik térségünkbe, így szerdáig változóan felhős, napos időre számíthatunk, csak kisebb körzetekben lehetnek tartósan felhős, esetleg ködös időszakok. Éjszakánként -5 fok közelébe hűl a levegő, napközben pedig kevéssel 0 fok feletti hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null
 

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat hószállingózás, futó hózápor. A délnyugatira forduló szél kissé megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. Késő estére -2, 0 fok közé hűl a levegő.

null
 

Kedd: változóan felhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete -4,-2 fok között alakul. A délutáni órákra 1-3 fok közé enyhül a levegő. 

null
 

Szerda: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél kissé megélénkülhet. A hajnali órák hőmérséklete -5,-3 fok között alakul. A délutáni órákra 0,+2 fok közé enyhül a levegő. 

 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégéig folytatódik az eseménytelen, mérsékelten hideg idő. Kisebb vegyes halmazállapotú csapadék legfeljebb szombaton fordulhat majd elő. 

 A jelenlegi számítások szerint Somogy megyében a fehér karácsony esélye: 10 %

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szalinay, tél, időjárás