Időjárásunkat anticiklonális hatások alakítják, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően többnyire napos, száraz az idő, csak átmenetileg növekedhet meg a gomolyfelhőzet. A hőmérsékletek állandósulnak. A hajnali órákra többnyire 5-8 fok közé hűl a levegő, míg a legmelegebb kora délutáni órákban 20-23 fok közötti maximum hőmérsékleteket mérhetünk majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél kissé megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 21-23 fok között alakul. A késő esti órákra 12-14 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak egymással, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél kissé megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő.

null

Kedd: változóan felhős, többnyire napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északnyugati szél gyenge lesz. A hajnali órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a mostanihoz hasonló idő, majd ezt követően egy ciklon előoldali áramlásában az eddigieknél melegebb levegő érkezik fölénk. Erősödik a nappali felmelegedés, átmenetileg visszatér a késő nyárias idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szeptember, ősz, időjárás