Egy ciklon áramlási rendszerében ma még nedves léghullámok érkeznek fölénk, ezért folytatódik a meglehetősen változékony idő. Az erősen felhős égből többfelé valószínű eső, zápor, jelentős mennyiségű csapadék azonban már nem várható.

Keddtől északira fordul felettünk az áramlás, amellyel szárazabb, ugyanakkor kissé hidegebb levegő érkezik fölénk. A következő napokban egyre nagyobb területeken szakadozik fel a felhőzet, illetve süt ki a nap és csapadék is már csak elvétve fordulhat elő. A nappali hőmérsékletekben nem lesz jelentős változás, többnyire 10 fok körüli értékeket mérhetünk majd, az éjszakák azonban hidegebbek lesznek, szerda hajnalban helyenként gyenge fagy is lehet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: többnyire felhős idő várható, csak néhol lehetnek rövid napos időszakok. Többfelé várható kisebb eső, zápor, néhol esetleg zivatar. Az északi szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat kisebb zápor. Az északi, északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. A délutáni órákra 9-11 fokig melegszik a levegő.

null

Szerda: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északi szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 0 fok körül alakul. A délutáni órákra 9-11 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben folytatódik a kissé változékony, az átlagosnak nagyjából megfelelő, vagy annál kissé enyhébb idő. Időnként előfordulhatnak kisebb esők, záporok, de kiterjedt, nagy mennyiségű csapadék nem valószínű. Március 15. után jelentős lehűlés kezdődhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: március, változékony, időjárás