Folytatódik a borús, párás idő, több helyen tartósan megmarad a sűrű köd, helyenként szitálás is lehet, de a karácsonyi hétvégén sem várható nagy havazás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből.

Az MTI-hez eljuttatott jelentés szerint karácsony első napján, hajnalra ismét nagy területen képződik, illetve sűrűsödik a köd, a látótávolság néhol 100 méter alá csökkenhet. A Tiszántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egész nap borult idő várható. Jelentéktelen szitálás csak kevés helyen, főleg a tartósan borult területeken fordulhat elő. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. Gyenge fagyra a Dunántúl derültebb részein lehet számítani. Napközben többnyire plusz 4-10 fokig melegszik a levegő.

Köd Salgótarján Salgóbánya városrésze felett, a salgói várból fotózva 2015. december 24-én. MTI Fotó: Komka Péter
Köd Salgótarján Salgóbánya városrésze felett, a salgói várból fotózva 2015. december 24-én. MTI Fotó: Komka Péter

Szombaton, karácsony második napján elsősorban a Dunától keletre lehetnek rossz látási viszonyok. Helyenként szitálás is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok általában plusz 3-8 fok között alakulnak, de a naposabb helyeken 9, 10 fokot is mérhetnek.

Vasárnap legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és a déli megyékben szakadozhat fel a felhőzet, másutt viszont párás vagy tartósan ködös idő várható, néhol szitálással. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben általában 3-8, a naposabb helyeken 9, 10 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: köd, előrejelzés, időjárás