Északnyugat felől egy hidegfront érte el hazánkat, amely vasárnapra át is halad felettünk. A front útját szélerősödés, átmeneti felhőzetnövekedés és helyenként futó záporok jelzik majd, de jelentős csapadék sehol sem várható. Az előző napokhoz képest átmenetileg jelentősen visszaesik a hőmérséklet, vasárnap már csak kevéssel 10 fok feletti csúcshőmérsékleteket mérhetünk majd.

Hétfőtől délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel szárazabb, enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Eleinte még előfordulhatnak felhős tájak, majd napközben egyre többfelé süt ki a nap. Erősödik a nappali felmelegedés, visszatér a kellemes idő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 12-14 fok között alakul. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő.

null

Vasárnap: többnyire felhős idő várható, helyenként azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Legfeljebb néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő.

null

Hétfő: többnyire napos idő várható, csak eleinte lehetnek felhősebb területek. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul. A délutáni órákra 15-18 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik a változékony, az ilyenkor szokásosnál enyhébb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hidegfront, november, időjárás