Továbbra is meleg, nedves levegő érkezik fölénk, amely kedvez a heves záporok, zivatarok kialakulásának. Az éjféli órákig egyre többfelé valószínű zápor, zivatar, melyek egyike- másika igen heves is lehet majd.

 

A hevesebb zivatargócokban nagyméretű jég, ( 2-5 cm ) hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső, ( 30-50 mm ) valamint szélvihar is előfordulhat majd.

A friss radarképen a Barcs felé közeledő horvát szupercella látható, amely időközben veszíthet majd erejéből.

Csütörtökön már stabilizálódik a légkör, alábbhagynak a zivatarok, azonban napközben egyre többfelé kezdődik tartósabb esőzés. Vasárnapig egy sekély ciklon alakítja majd időjárásunkat, többfelé és több alakommal fordulhat majd elő eső, zápor. Összességében nagy mennyiségű csapadék valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szupercella, radar, zivatar, időjárás