Mától kezdve anticiklonális hatások érvényesülnek a Kárpát-medence időjárásában. Délkeleti áramlással szárazabb, a későbbiekben kissé melegebb léghullámok érkeznek fölénk, ezért a következő napokban egyre több lesz a napsütés és napról-napra néhány fokkal erősödik a nappali felmelegedés. 

Az éjszakán azonban hűvösek lesznek és többfelé képződhetnek ködfoltok, amelyek a délelőtt folyamán mindenhol feloszlanak.
Péntekig változóan felhős, napos időre számíthatunk, az időszak elején még néhol előfordulhat kisebb zápor. A hajnali órák hőmérsékletei általában 10 fok körül alakulnak, míg a délutáni órákra eleinte 22-24 fokig, majd a későbbiekben már 24-26 fokig melegszik a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: változóan felhős, napos idő várható, csak néhol alakulhat ki futó zápor. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 22-24 fok között alakul, a magasabb értékek a tartósan napos tájakon lesznek. Késő estére 14-16 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: többnyire napos, száraz idő várható, csapadék nem valószínű. A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 8-12 fok között alakul, helyenként köd is képződhet. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő.

null

Péntek: változóan felhős, napos idő várható, csak kevés helyen alakulhat ki futó zápor. A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul, helyenként köd is képződhet. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk, a napos időszakok mellett, záporok is előfordulhatnak, azonban jelentős mennyiségű csapadék nem látszik. Hétfőtől lehűlés kezdődik, 5-6 fokkal visszaesik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: nappal, reggel, hűvös, időjárás, meleg