Csütörtök hajnalra nyugalomba jutott a felettünk a hidegfront, napközben már egy anticiklon húzódik a Kárpát-medence fölé, ezért napos, száraz, de az átlagosnál hűvösebb idő várható.

Péntektől újabb változás kezdődik időjárásunkban. Egy ciklon előoldalán ismét délire fordul felettünk az áramlás, a magasban már melegedés kezdődik. A hajnal még meglehetősen hideg lesz, többfelé 10 fok alá csökken a hőmérséklet, azonban a délutáni órákban, a hőmérő higanyszála már megközelítheti a 25 fokot.

Szombaton kissé tovább erősödhet a nappali felmelegedés, helyenként kevéssel 25 fok fölé is melegedhet a levegő.
A következő három napban alapvetően napos, száraz idő várható, átmeneti gomolyfelhő képződésekkel, melyekből csapadék nem valószínű.
Érdemes kihasználni a szép időt!

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: túlnyomóan napos, száraz idő várható, csapadék nem valószínű. A délutáni órák hőmérséklete 22-23 fok körül alakul. Késő estére 13-16 fokig hűl a levegő.

null

Péntek: túlnyomóan napos, száraz idő várható, délutáni gomolyfelhő képződéssel. Csapadék nem várható. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 8-12 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fokig melegszik a levegő.

null

Szombat: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 9-12 fok között alakul. A délutáni órákra 25-27 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: az átmeneti nyugodt, csendes idő után a jövőhét elején újabb hidegfront érkezik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: augusztus, ősz, szalinay, időjárás