Északnyugati áramlással kissé hűvösebb, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk, ezért marad az időjárás változékony jellege.

Hétfőtől kezdve, szinte bármely nap előfordulhat kisebb eső, futó zápor, azonban jelentős csapadék továbbra sem valószínű. A jövő hét második felétől melegedés kezdődhet.

Vasárnap átmenetileg szárazabb levegő lesz felettünk, ennek következtében több lesz a napsütés, kellemes nyári idő várható, 25 fok körüli délutáni maximum hőmérsékletekkel.

Hétfőn napközben kissé nedvesebb léghullámok érik el megyénket, így a kezdeti napsütés után, időnként erősebben megnövekszik a felhőzet és a megye déli, délnyugati tájain már kisebb eső, zápor is előfordulhat majd. A legmagasabb hőmérséklet 22-24 fok körül alakul.

Kedden is gyakran lesz felhős az ég és továbbra is a déli tájakon kell számítani kisebb eső, zápor kialakulására. A délutáni órák hőmérséklete 22-25 fok között alakul, az alacsonyabb értékek a felhősebb, záporos tájakon lesznek.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: változóan felhős, napos idő várható, legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 22-25 fok körül alakul. A késő esti órákra 17-20 fokig hűl a levegő.

Hétfő: eleinte változóan felhős, napos idő várható, majd időnként erősebben megnövekszik a felhőzet és szórványosan lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 11-14 fok között alakul. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő.

Kedd: gyakran lesz felhős az ég és szórványosan várható kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 13-16 fok között alakul. A délutáni órákra 22-25 fokig melegszik a levegő, az alacsonyabb értékek a felhős, záporos tájakon lesznek.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is marad a kissé változékony, mérsékelten meleg idő. A jövő hétvége időjárása most a szokásosnál is bizonytalanabb, egyelőre jelentős melegedés látszik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: június, szalinay, nyár, időjárás