mti tavasz rügy


Szombaton a nap nagy részében napos, száraz idő várható. A késő délutáni, esti óráktól délnyugat felől újabb felhősödés kezdődik, de csapadék nem valószínű. Napközben kellemes, tavaszi hőmérsékletek várhatók, többfelé mérhetünk majd 10-15 fok közötti hőmérsékleteket. Mivel alig lesz szél, ezért jóval melegebbet fogunk érezni ezeknél az értékeknél. Vasárnap már nem lesz zavartalan a napsütés, délnyugat felől időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan kell számítani kisebb esőkre, záporokra. Jelentős csapadék nem valószínű.

A délutáni órák hőmérséklete a több felhő miatt 1-2 fokot mérséklődhet. Hétfőre felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, a hőmérséklet kissé emelkedhet. Kedden a hétfőihez hasonló idő várható, majd szerdától komolyabb csapadék körvonalazódik.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szombat: Túlnyomóan napos idő várható, legfeljebb a késő délutáni óráktól kezd el növekedni a felhőzet, de csapadék nem lesz. A délutáni órákra 10-15 fokig melegszik a levegő. Késő estére 4-8 fokig hűl a levegő.

Vasárnap: Időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, és szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra. A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 3-5 fok körül alakul. A délutáni órákra 10-13 fokig melegszik a levegő.

Hétfő: Változóan felhős, napos idő várható, legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 3-6 fok között alakul. A délutáni órákra 10-13 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: A következő 10 napban is marad a mostanihoz hasonló enyhe, változékony idő. A jövő hét közepén még lehet csapadék, majd valószínűleg csökken a csapadékhajlam.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kapos, pont, időjós, tibor, szalinay, időjárás