A magyar fogyasztók védelme és a körülmények tisztázása érdekében Tuzson Bence hatósági ellenőrzést rendelt el a fogyasztóvédelmi hatósági feladatot ellátó Budapest Főváros Kormányhivatalánál (BFKH) több olyan légitársasággal szemben, amelyek az elmúlt napokban tapasztalt járatincidensek kapcsán érintettek voltak - tudatta az Igazságügyi Minisztérium (IM) közleményben az MTI-vel.

Tuzson Bence, az igazságügyi tárca vezetője elmondta: a magyar emberek biztonsága a nyaralásuk, utazásuk és a sporteseményekre való eljutásuk során is kiemelten fontos. Valamennyi, Magyarországon működő légitársaságnak be kell tartania a magyar és az uniós jogszabályokat és előírásokat. Mindent el kell követniük azért, hogy az utasok megfelelő szolgáltatást és tájékoztatást kapjanak. Elfogadhatatlanok az utasok hátrányára elkövetett mulasztások, amelyek ellen a jövőben is határozottan és szigorúan fellépünk - áll az IM közleményében.
Az érintett légitársaságok: Ryanair DAC, Eurowings GmbH, Wizz Air Hungary Zrt., SunExpress.

A minisztérium a honlapján közétett egy tájékoztatót, amely bemutatja, ilyen esetekben milyen jogai vannak a légi utasoknak.

Budapest Főváros Kormányhivatala szerdán közleményben tudatta: hivatalból hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizzair, a SunExpress és a Eurowings légitársaságokkal szemben az utóbbi napokban tapasztalt jelentős járatkésesekkel kapcsolatban.

Címkék: légitársaság, hatóság, járat, fogyasztóvédelem, késés, repülő, vizsgálat, ellenőrzés, gazdaság