A közelgő front előterében ma még igen meleg levegő érkezik fölénk, a déli tájakon rövid időre kevéssel 35 fok fölé is melegedhet a levegő. Általában a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb fátyolfelhőzet jelenhet meg az égen.

Hétfőre a Dunántúl fölé már megérkezik a hidegfront. Északnyugatira fordul a szél, amellyel frissebb léghullámok érkeznek fölénk. Fokozatosan mérséklődik a nagy meleg, Somogyban azonban még 30 fok körüli hőmérsékletek várhatók. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Keddre már jelentősen felfrissül a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: napos, száraz idő várható, legfeljebb néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 33-35 fok között alakulnak. Késő estére 28-30 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 20-22 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

null

Kedd: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét csütörtökig marad a mérsékelten meleg nyári idő, ,majd ezt követően újabb felmelegedés valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár