Három cég készítheti el a Kaposvár-Szigetvár közötti gyorsforgalmi út és egy elkerülő út tanulmányterveit, KHT dokumentációját a környezetvédelmi engedély megszerzésével - írja a magyarepitok.hu. A Dél-Dunántúl és Nyugat-Baranya fejlődése szempontjából kiemelt fontosságú fejlesztéssel a régió összeköttetésbe kerülhet a Balaton régiójával.

Az útfejlesztések például a 67-es út kétsávossá bővítése számos beruházást hozott Kaposvárra. Többek között Kaposvár az Óbudai Egyetemmel közösen valósítaná meg zöldmezős beruházással a Science Parkot. Itt többek között festékszórással, fémmegmunkálással, kötéstechnológiával és környezetszennyező anyagok újrahasznosításával kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket is végeznek majd.

A közbeszerzési hirdetmény szerint a Kaposvár-Szigetvár közötti mintegy 41 kilométeres, új nyomvonalon vezetett 2x2 sávos gyorsforgalmi út tanulmányterveit és KHT és KBHV elkészítését a környezetvédelmi engedély megszerzésével az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Pannonway Építő Kft. és az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. készítheti el.

A feladatok között szerepel továbbá egy 5 kilométer hosszúságú, új nyomvonalon kialakított Kaposvárt elkerülő út tanulmányterveinek elkészítése is.

Címkék: útépítés, szigetvár, kaposvár, gazdaság