Egy TOP-os pályázatnak köszönhetően több mint félmilliárd forintból szigetelték az épületet, lecserélték az összes nyílászárót és korszerűsítették a fűtési rendszert is. A munkálatokhoz a szakképzési centrum is hozzájárult 80 millió forinttal. Ebből pénzből a belső festést végezték el, valamint új lámpatesteket vásároltak. 

"A centrum nemcsak szakmailag segíti tagintézményeit, hanem gazdaságilag is. Megragad minden olyan fajta lehetőséget, legyen az akár egy fenntartói támogatás, egy pályázati segítség, egy tulajdonosi hozzájárulás, amellyel előrébb tudnak lépni az intézményeink. A tanulók és az oktatók számára is olyan XXI. századi körülményeket igyekszünk biztosítan, amelyben zavartalanul folyhat a magas színvonalú szakmai munka" - mondta a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Weimann Gáborné.

Az átfogó, hónapokon át tartó felújítás azonban nemcsak az intézménynek, a városnak is jelentős mérföldkő, hiszen Kaposvár azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget érje el a zöldenergiák használatával - tette hozzá Szita Károly, polgármester: "Napelem, biomassza, geotermia. Ez a három út van városunk előtt, hogy a lehető legkevesebb károsanyag kibocsájtásával tiszta levegővel élhessük tovább az életünket, mert minden egyes ilyen beruházással tényleg a jövőbe fektetünk."

A középiskola igazgatója, Keczeli László elmondta: "a beruházással a távhő költségeink közel 50 százalékkal csökkentek. Ezzel együtt továbbra is elkötelezettek vagyunk a legmodernebb technológiák mellett."

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila pedig többek között az átalakult szakképzési rendszer sikerességét méltatta beszédében.

Címkék: technikum, közgazdasági, energetika, Noszlopy, szakképzés, távhő, zöld, Kaposvár