A Somogyi kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, Gulyás Árpád köszöntőjében azt mondta: "Egy vállalkozásnál alapvető szempont, hogy legyen rövid-, illetve hosszútávú jövőképe. Ezek nélkül ugyanis a folyamtos fejlődés sem biztosítható."

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László is, aki hozzátette, hogy a világos célok megfogalmazása mellett a korszerű megoldások alkalmazása is elengedhetetlen: "Kell a nyelvtudás, kell a menedzsment, kell a HR-ismeret, kell az informatikai ismeret, a mestreséges intelligencia bevonása! Nyitottság és stratégia." 

Kaposvár polgármestere Szita Károly pedig arról beszélt: a város épp a fejlődés és a versenyképesség javítása érdekében hirdette meg újraiparosítási programját: "Ennek két jelentős szereplője van a gépipar és az élelmiszergazdaság. Tradicionális, kaposvári gyökerekkel rendelkező cégekre építünk. Az ő igényeiket szolgálják a mérnökképzések is. Ennek érdekében bővülnek ipari parkjaink és hozunk létre egy tudományos parkot is."

Az iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár, Fábián Gergely a mesterséges intelligencia és a vállalkozások kapcsolatáról tartott előadást. Arról, hogy ezek a technológiák hogyan növelhetik a cégek versenyképeségét. Ezeken kívül a konferencián a Széchenyi Kártya Program legújabb lehetőségeiről is szó esett.

Címkék: újraiparosítás, SKIK, versenyképesség, vállalkozás, cég, konferencia, bér, munka, Kaposvár, gazdaság