Sorra épülnek a gyárak, üzemek Kaposváron. Több nemzetközi és helyi cég is nagy beruházásokba kezdett. A világpiaci nehézségek ellenére a somogyi vármegyeszékhely gazdasága továbbra is stabil. Erről a város alpolgármestere, Borhi Zsombor beszélt a mai fórumon és mondott köszönetet a munkahelyeket teremtő, illetve biztosító vállalkozásoknak.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének somogyi elnöke, Csizmadia Gábor kérdésünkre elmondta: az idei várakozások eltérők egyes területeken: "néhány hónappal ezelőtt még jóval derűlátóbbak voltunk, mostanra viszont az látszik, hogy bár a kereskedelemben és a turizmusban látható valamekkora élénkülés, ugyanakkor az építőipari vállalkozások nagy része országszerte komoly nehézségekkel néz szembe."

A kormány tervei szerint azonban jelentős fejlesztések indulhatnak el a Dél-Dunántúli térségben, amelyek segíthetik a cégek versenyképességének növelését és új lendületet adhatnak - mondta el előadásában az Egyensúly Intézet társalapítója, Kozák Ákos.

A VOSZ elnöke, Eppel János pedig arról biztosította a vállalkozókat, hogy a szövetség számos szolglátatással segíti őket a Széchenyi Kártya kedvezményes hitelein kívül is.  Ilyen a voszport digitális felülete és ilyen lesz a hamarosan minden vármegyében megnyíló VOSZ-iroda is.

Címkék: bér, VOSZ, versenyképesség, vállalkozás, cég, munka, gazdaság