A programban energetikai rekonstrukciók, épületkorszerűsítések és eszközbeszerzéssek szerepelnek. Lesznek munkálatok a Pázmány Péter utcában és a Virág utcában, valamint az építőipariban is. A Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Weimann Gáborné a program nyitórendezvényén azt mondta: "Intézményeinkben magas szintű, minőségi szakmai oktatás zajlik. Ebben a két intézményben, amely érintett ebben a nagy pályázatban olyan átalakítások, olyan fejlesztések fognak végbemenni, amelyek ezt a minőségi szakmai munkát még eggyel magasabb szintre tudják majd emelni."

Kaposvár polgármestere, Szita Károly pedig arról beszélt, hogy az ilyen beruházások mind a helyi közösséget és annak startégiai törekvéseit erősítik: "Ahhoz, hogy továbbra is sikeresek tudjunk lenni, szükségünk van jó mérnökökre, jó szakemberekre, jó szakmunkásokra. Mert az a célunk, hogy Kaposvárra hozzuk a legmodernebb gyárakat, a legkorszerűbb technológiákat, amelyekkel munkahelyeket teremtünk és versenyképes jövedelmeket tudunk biztosítani az itt élőknek."

A rendezvényen a térség országnyűlési képviselője is részt vett. Gelencsér Attila azt mondta: a város szakképzési rendszere jól alkalmazkodik a piaci igényekhez és valóban versenyképes tudást kínál a fiataloknak.

A most induló beruházás is azt bizonyítja, hogy a kormány elkötelezett a piaci igényeket szolgáló hatékony és minőségi szakképzés iránt. Éppen ezért dolgozott ki egy stratégiát a humán erőforrás, a tartalomfejlesztés és az infrastruktúra javítása érdekében - mondta a szakképzésért felelős helyettes államtitkár, Pölöskei Gáborné: "A társadalomban helyre kell állítani a rangját a szakképzésnek olyan szempontból, hogy látni kell, hogy a szakképzés olyan képzést nyújt, ami lehetőséget teremt a továbbtanulásra és szakmát is ad. Vagyis lehetőséget teremt a boldogulásra. Ez az a lehetőség, amit a szülőknek látniuk kell, hogy ezt a gyerekeiknek elmondják. Nekünk pedig meg kell mutatnunk. De hogyan tudjuk megmutatni? Úgy tudjuk megmutatni, hogyha kinyitjuk az ajtót és beengedjük őket. Nem mindegy tehát, hogy milyen környezetbe engedjük be őket."

Címkék: eszköz, szakma, továbbtanulás, szakképzés, fejleszt, bér, munka, szülő, diák, Kaposvár, gazdaság