A következő napokban azonban kisebb átalakulás kezdődik a légkörben. Északira fordul felettünk az áramlás amellyel már valamivel hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk. Jelentős lehűlés, télies fordulat nem várható, de napról napra kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek lassan közelítenek majd az átlagoshoz. Számottevő csapadék az előttünk álló időszakban nem várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 15-18 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hét második felében nagy valószínűséggel megjelennek a gyenge éjszakai fagyok, a nappali hőmérsékletek pedig már az átlagosnak megfelelően alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: március, fülledt, köd, havas, front, tél, , fagy, eső, felmelegedés, zápor, lehűlés, zivatar, meleg, csapadék, gazdaság