Egykori bajtársak találkoztak csütörtökön a kaposvári laktanyában. Olyan nyugállományú katonák, akik régebben a honvédség kötelékében szolgáltak évtizedekig. Őket köszöntötték az ellátóezred tisztjei és a legfelsőbb vezetés.

"Önök olyan esküt tettek, amely egy életre szól" - mondta köszöntőjében a honvédelmi tárca helyettes államtitkára, Czermann János,  aki hangsúlyozta: ezért a kötelezettségvállalásért cserébe az állam is gondoskodik régi katonáiról. Például kedvezményekkel, ellátási jogosultságokkal. 

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila szerint az obsitos katonák a múltban elvégzett szolgálat tiszteletét jelképezik mindenki számára. 

Közülük most ötvenen vettek részt a rendezvényen, ahol a honvéd vezérkar főnöke adott tájékoztatást a haderőreform jelenlegi állásáról. Böröndi Gábor, vezérezredes úgy fogalmazott: a cél, hogy olyan hadsereget építsenek, amelyet egész Magyarország a magáénak érez, s amely ütőképes, mert az orosz-ukrán és a közel-keleten zajló háború mellett a balkánon sincs jelenleg nyugalom.

A honvédségnél idén kiemelten foglalkoznak a fiatalok honvédelmi nevelésével és a toborzással. Kaposvárra pedig védelmi ipari központként tekintenek, ahová a harci járművek gyártása mellett egy újabb alakulatot, egy lövészzászlóaljat is telepítenek hamarosan. 

Címkék: hadsereg, obsitos, lövész, haderő, honvédség, toborzás, katona, Kaposvár, gazdaság