Borítóképünk (forrás: Facebook/Borhi Zsombor) a legutóbbi, kadarkúti toborzáson készült. Ott a török cég a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével a város környéki településekről 140 érdeklődőt tájékoztatott a munkalehetőségekről. 

Szita Károly polgármester a csütörtöki közgyűlésen arra hívta fel a cégvezetők figyelmét, hogy elsősorban a térségben élő embereknek adjanak munkát: "Azt kértem a gyártól, hogy akkor, amikor a munkaerőt keresi, Kaposváron keresse! Ha itt nincs elég, akkor nézzen körül Somogyban, ha ott sincs elég, akkor a Dunántúlon, majd országos szinten. Ha pedig végképp nem tudja Magyarországon megtalálni azokat a munkásokat, akiket alkalmazni tud az építkezés idejére, csak akkor hozzon vendégmunkásokat!"

A Kaposvári Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Dombi Péter azt mondja: nagy erőkkel folyik a felvonulási terület kivitelezése. Az irodaépületek már állnak, hamarosan a szállásokra kerül a sor, majd következik a gyár épülete. A jelenlegi néhány száz munkaválaló mellett még legalább ezer főt foglalkoztatna az építkezés: "Amire most nagy szükség van: szakképzett építőmunkások, vasbetonszerelő, valamint segédmunkások. Emellett a többi között könyvelőre, bérszámfejtőre, tolmácsra, jogászra, beszerzőre is szükség lesz és építő-, gépész-, illetve villamosmérnökök, vámfelügyelők jelentkezését is várják."

Címkék: üveggyár, Sisecam, bér, toborzás, ipar, munkavállaló, munkahely, Kaposvár, gazdaság