Kaposvár polgármestere péntek reggeli rádióinterjújában arról beszélt: öröm és büszkeség látni, hogy hosszú évek munkája érik be: itt épül világ második legnagyobb üveggyára, a török Sisecam, a Kométa történetének talán legnagyobb bővítésébe vág bele hamarosan és a napokban jelentették be, hogy a városba hozza legnagyobb európai gyártóegységét és ide telepíti logisztikai központját a kínai Jiecang, a lineáris hidraulikus szerkezetek előállításával foglalkozó vállalat. A zöldmezős beruházás az Északi Ipari Parkban épül majd meg.  

- Bebizonyosodott tehát, hogy érdemes volt újabb ipari parkokat nyitni, azokat fejleszteni, mert így európai szinten is versenyképesek vagyunk, ha a befektetők helyszínt keresnek. Márpedig a befektetőkért hatalmas a verseny az országok és a magyar városok között is. – hangsúlyozta Szita Károly, aki elmondta: fontos a városkép, a szakemberek utánpótlása és a biztonság is.

A fejlesztésekről szólva a polgármester kiemelte: a Gidrán harci járműveket gyártó cég újabb gyártócsarnok építését tervezi és folyamatosan épül az üveggyár is, amelynek építése kapcsán 1500 munkást várnak. Elsősorban kaposvári és somogyi munkavállalókat keresnek, és csak ezt követően veszik igénybe a külföldi munkaerőt.

Címkék: munkabér, befektet, munkahely, ipari park, beruház, cég, gazdaság, Kaposvár