Mindent látnak - a közterületi térfigyelő rendszer működtetéséről szóló rendelet módosítása

355-re bővült a térfigyelő kamerák száma a városban, így a képviselők módosították azt a rendeletet, amely tartalmazza a kamerák pontos számát és a megfigyelt közterület megnevezését, mert azokat időnként át is helyezik közbiztonsági, valamint bűnmegelőzési szempontok alapján.

Elgépelte? Nem lesz baj - a fizetőparkolók üzemeltetéséről szóló rendelet módosítása

Méltányosságból elengedik a büntetést annak az autósnak, aki mobiltelefonon keresztül intézi a fizetést, de az adatok megadásakor egy vagy két karaktert rosszul üt be. Ez esetben a pótdíj törlésére 10 napon belül kérelmet kell benyújtani. Ugyancsak elengedik a bírságot azoknak, akik a drágább, de nem megfelelő övezetbe váltanak így parkolójegyet a mobiljukon keresztül. A pótdíjfizetési kötelezettség alóli mentesülés évente egy alkalommal, egy forgalmi rendszámra érvényes csak.

Kocsival drágább lesz a behajtás - a temetőkről és a temetkezésről szóló rendelet módosítása

A Somogy Megyei Temetkezési Szolgáltató Kft. kérésére emelkedtek a behajtási díjak. A sírkertekbe így ezentúl 241 forintért lehet alkalmanként autóval bemenni. A mozgássérülteket parkolási engedélyük továbbra is feljogosítja a temetőbe való ingyenes behajtásra.

Szilfa és Cickafark - előterjesztés utcák elnevezéséről

Utcák elnevezéséről is döntött a testület. Az Ivánfahegyen található  - a Fagyöngy utcából nyíló – jelenlegi kivett közút ezentúl a Szilfa utca nevet viseli majd. 

A Cseri-dűlőben lakók kérésére pedig a Gesztenye utca, Ringló utca, Cseresznye utca közelében levő terület elnevezése Cickafark utca lesz.

Bringafieszta - a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny befogadása

A közgyűlés tagjai egyhangúlag járultak hozzá ahhoz, hogy Kaposvár május 12-én befogadja a 2023. évi Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt, amelynek története során a somogyi vármegyeszékhely már nyolc alkalommal volt rajt- vagy célváros. Idén a 180 kilométeres távú 3. etap rajt-városa lesz Kaposvár és innen Pécsre indul a mezőny. A rangos verseny a városimázs növelésén túl a kerékpáros kultúra javítását, az egészséges életmód népszerűsítését, az „Egészséges Kaposvár 2030” célkitűzéseinek erősítését is jelenti. Kaposvár legutóbb 2022-ben látott vendégül kerékpáros versenyt: a Giro d’ Italia 3. szakaszát.

Címkék: Tour de Hongrie, kamerarendszer, behajtás, büntetés, parkolás, közgyűlés, Kaposvár, gazdaság