A Viapan Group főtámogatásával megvalósuló március 23-ai programon az 550 látogató több mint 60 előadót láthatott, két teremben és négy különböző szakmai témában. A Vállalkozók Országos Szövetségének 3 megyei szervezete közösen jelent meg a rendezvényen!

Több mint félezer szakembert vonzott az első alkalommal Pécsett megszervezésre kerülő HR Fest. Budapest, Debrecen, Kecskemét után Pécs és a dél-dunántúli régió is felkerült a hazai üzleti és szakmai világ piacvezetői térképére. 2023-tól a világ egyik legnagyobb gazdasági magazinja, a Forbes is csatlakozott a rendezvénysorozathoz, így először a dél-dunántúli régióba dupla eseménnyel készült a szervezőcsapat.

Az első pécsi HR Fest-en a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) három vármegyei szervezete közös standdal jelent meg. Az összegyűlt több mint félezer HR-es szakemberrel, a térség üzleti és gazdasági szereplőivel továbbá cégvezetőkkel sikerült megismertetni a VOSZ tevékenységét és a hazai vállalkozások életében betöltött szerepét. Ismerkedtek, network-öltek és szakmáztak a VOSZ standjához érkezők. 

Csizmadia Gábor, a VOSZ Somogy vármegyei szervezetének elnöke kifejtette, hogy az idei évtől aktívabb kommunikáció várható a VOSZ-tól. A klasszikus média felületeken való megjelenés mellett az online és közösségi média felületeken történő erőteljesebb jelenlét jellemzi majd az érdekképviselet kommunikációját. Ezt egészítik ki a szövetség által megszervezett rendezvények és a HR Festhez hasonló kitelepülések is.  

Az egész napos programon olyan kérdéseket feszegettek az előadók, mint hogy van-e értelme a digitális toborzásnak az Ormánságban, hogyan miként befolyásolja egy városról kialakított imázs a munkavállalói és befektetői kedvet, milyen területeken hasznosak és fordíthatóak a munkavállalók javára a modern eszközök, milyen életutak sorakoznak fel egy frissen végzett HR-s előtt. 

Csizmadia Gábor kérdésünkre válaszolva kiemelte, hogy nagyon megtisztelő érzés volt számára a Cégépítők by Viapan terem moderátori és műsorvezetői tisztségét betölteni. „Hiszek abban, hogy a térség kis- és középvállalkozóinál legalább olyan izgalmas üzleti és HR megoldások vannak, mint a fővárosban székelő nagy multiknál. Ezért is külön öröm, hogy ilyen témákat, sikersztorikat is meghallgathattunk a rendezvényen.”  

Címkék: szervez, munkáltató, VOSZ, vállalkozó, üzlet, Somogy, gazdaság