null

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia agrártudományi szekciójának volt a házigazdája. A kétnapos fórumra 29 tagozaton, 23 felsőoktatási intézményből összesen 284 pályamunkát neveztek be idén. Az előadásokat egy szakmai zsűri bírálta el. Az ünnepélyes díjkiosztót csütörtökön rendezték meg.

- Elmondhatjuk, hogy nem a jövő a tiétek, hanem már  a jelen is, hiszen itt olyan kiemelkedő eredményeket láthattunk, olyan tehetségek jelentek meg, ami alapján egyértelműen azt mondhatjuk, hogy egy ilyen dinamikusan fejlődő ágazatban, mint az agrárgazdaság, élelmiszergazdaság, élelmiszertudományok, környezettudományok a jelen is a tiétek. De az kétségtelen, hogy a következő évtizedeket is ti fogjátok írni - tette hozzá Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, Prof. dr. Gyuricza Csaba.

A szakemberek szerint a fiatalok színvonalas előadásokat hoztak el a konferenciára, megállták a helyüket, ahogy a későbbiekben is erre lesz szükségük.

- Az számít, hogy mindig és mindenkor ott, ahol vagytok, ott hogyan tudtok  helytállni és ez az, ami szerintem a legfontosabb dolog. Ha van üzenete ennek az OTDK-nak is, akkor az a következő: azt lehet látni, hogy önmagunkban gyengék és esendők vagyunk, de az előnyünk az, hogy ismerjük egymást, mindig van, akire számíthatunk, és úgy a nagy közösségünk tudja megtalálni minden kihívásra a választ - mondta Nagy István agrárminiszter.

A díjkiosztón különböző témakörökben értékelték az első három helyezettet, valamin különdíjasokat is választottak a bírák.

Címkék: Országos Tudományos Diákköri Konferencia, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa, mate, kaposvár, gazdaság