A Modern Városok Program elkészült és folyamatban levő fejlesztéseiről, valamint a régió gazdaságfejlesztési terveiről beszélt a Rádió Most péntek reggeli interjújában Kaposvár polgármestere.

Szita Károly beszámolt róla, hogy az építésért és közlekedésfejlesztésért felelős miniszterrel folytatott megbeszélésen szóba került az is, hogy a Modern Városok Program kapcsán két fejlesztés van még folyamatban: a levéltár épületének 1 milliárd forintos megújítása, a másik pedig a Deseda kemping rehabilitációja, amely 2024 őszén nyithat meg. Az elmúlt években e program keretében készült el az új sportcsarnok, a versenyuszoda, a Csiky Gergely Színház, az közlekedési központ és valósult meg az 67-es gyorsforgalmi út fejlesztésével az autópályával való összeköttetés.

A területfejlesztési miniszterrel való egyeztetés során a régiós gazdaságfejlesztés volt a fő téma. Kaposvár polgármestere úgy fogalmazott: a városban elindult újraiparosítási program megalapozta azt, hogy a somogyi vármegyeszékhely meghatározó központ legyen, de ahhoz, hogy a Dél-Dunántúl fejlődni tudjon, erős városok kellenek, hisz Péccsel és Szekszárddal együtt lehet a jövőt elképzelni.

Címkék: Modern Városok Program, deseda, levéltár, kemping, beruházás, fejleszt, gazdaság