A kialakult energiakrízis okozta nehézségek áthidalása érdekében indította el a Kormány a  barnakőszén-programot, így lehetőséget adva a lakosságnak a hazai barnakőszén elérhető áron történő megvásárlásához. 

A lakossági megrendelések teljesítésére az állami tulajdonban lévő Ormosszén Zrt. felkészült és a lakosság részére webáruházat hozott létre, ahol a lakossági megrendeléseket regisztrációt követően lehet intézni. 

A kormány intézkedéseivel összhangban a kaposvári önkormányzat segítséget nyújt a megrendelések lebonyolításához azon lakosok részére, akik nem rendelkeznek internet eléréssel és ehhez rokon vagy ismerős segítségét sem tudják igénybe venni.  

Ezek a lakosok megrendelőlapjuk kitöltése és továbbítása érdekében személyesen fordulhatnak Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Igazgatóság Szociális Irodájához (Kaposvár, Noszlopy G. u. 5.) az alábbi ügyfélfogadási időben: 

hétfőn: 13.00-16.00- óráig,
szerdán: 8.00-12.00 és 13.00-16.00 óráig,
pénteken: 8.00-12.00 óráig.

Az önkormányzat csak közvetítői feladatokat lát el a megrendelés továbbításában, a megrendelt szén kiszállításában és az áru ellenértékének kifizetésében nincs szerepe. 

A magánszemély a megrendelt szénmennyiség átvételekor bankkártyával vagy utánvétellel fizethet attól függően, hogy melyik fizetési módot adta meg az áru megrendelésekor.   

Címkék: kőszén, tüzel, fűt, energia, önkormányzat, gazdaság