Háromszorosára kellene emelni a vízdíjat ahhoz, hogy a cég jelenlegi veszteségét és a felújításokat finanszírozni tudja a város – erről a Rádió Most péntek reggeli interjújában beszélt Kaposvár polgármestere. A jelenlegi szolgáltató vízmű kft. tíz éve változatlan díjakon dolgozik, így jelenleg a kaposváriaknak kellett az ország egyik legalacsonyabb vízdíját fizetniük.

Szita Károly szerint bölcs döntés született a múlt heti közgyűlésen, amikor arról döntött a testület többsége, hogy az önkormányzat átadja a tulajdonát képező víziközműveket és az ahhoz kapcsolódó feladatokat az államnak. Mint mondta: nem az a kérdés, hogy ki üzemeltet, hanem az, hogy ki tudja a legjobb minőségben, a legjobb áron és biztonságban szolgáltatni a kaposváriak vizét.

A szolgáltató energiaköltségei az elmúlt egy évben több négyszeresére emelkedtek, és az elöregedő vezetékhálózat miatt folyamatosan növekszik az éves üzemeltetés és karbantartás költsége.

 "Nekünk az a fontos, hogy megfizethető árú és jó minőségű víz folyjon a csapból, hogy a szennyvíz korszerűen el legyen vezetve és ne legyenek csőtörések a városban. A mostani változás pedig ezt ígéri" – mondta Szita Károly.

Címkék: KAVÍZ, ivóvíz, csatorna, díj, Kaposvár, gazdaság