November közepén országszerte 366 postahivatalra került lakat. A Magyar Posta a megnövekedett rezsiköltségekre hivatkozva zárta le az épületeket. Az intézkedés Kaposváron a Pécsi utcai, a tüskevári, a toponári és a füredi egységet érintette.

Kaposvár polgármestere, Szita Károly ma bejelentette: másfél hónapos egyeztetés után sikerült elérni, hogy két hivatal: a füredi és a toponári újranyisson. Ehhez a posta a város anyagi hozzájárulását kérte, 32 millió forintot. Kaposvár pedig, mérlegelve, hogy mi szolgálja az itt élő érdekét, a támogatás mellett döntött.

Az újranyitás sok helyi szorgalmazta, többen aláírást is gyűjtöttek a cél érdekében, hiszen a két településrészről 6 kilométerre van a legközelebbi posta - mondta el Nagy Attila, önkormányzati képviselő, aki hozzátette, a posta nemcsak egy hivatal, hanem találkozási pont is a közösségek életében.

A városvezetés célja az is, hogy mindenhol, ahol igény van rá, biztosítani tudják  valamilyen formában a postaszolgáltatásokat. Ennek kapcsán januárban folytatják a tárgyalásokat a Magyar Postával.

Címkék: bezár, kinyit, Toponár, posta, Kaposfüred, gazdaság