Két évvel ezelőtt egy heves vihar miatt több sávházi üvegtábla is kiesett a helyéről. A majdnem ötvenéves önkormányzati bérlakások fenntartójaként a város azonnal lépett és "332 millió forintból egy kaposvári cég a többi között 37 tonna acél vázszerkezetet újított meg, 16 kilométer szilikon tömítést épített be és 2400 négyzetméter üvegezést végzett el" - mondta el egy pénteki sajtótájékoztatón Szita Károly, polgármester, hozzátéve: hamarosan a két oldalsó homlokzatra is sor kerül.

Máté Mártonné Iványi Katalin 25 éve él a Sávházban, azt mondja a lakók örülnek a beruhásnak, mert "így biztonságosabb az életünk, hogy új üveget kaptunk. Nem kell félteni a gyerekeket, baleset sem történhet, hogy kiesnek az üvegek."

A településrész önkormányzati képviselője, Kárpáti Tímea ma délelőtt azt is bejelentette, hogy 20 millió forintból valamennyi lakásban digitális okosmérőkre cserélik a régi melegvízórákat: "Ez egy óriási segítség lesz az itt élőknek és nekünk is, mint fenntartónak, mert nem kell a lakásokba bemenni ahhoz, hogy a vízóra leolvasása megtörténjen, a hitelesítés és a hőfok ellenőrzése is elvégezhető távmunkában."

Az okos eszközök előnye az is, hogy nem kell időpontra várni a leolvasót és attól sem kell tartrani, hogy a szolgáltatók nevében csalók csengetnének. Ráadásul egy esetleges szivárgást, vagy csőtörést is azonnal jeleznek ezek a berendezések.

Címkék: kopolit, Sávház, mérő, vízóra, üveg, felújítás, biztonság, gazdaság, Kaposvár