A mészkemence begyújtásával megkezdődött a 129. cukorrépa-feldolgozási kampány a Magyar Cukor Zrt. cukorgyárában Kaposváron pénteken. Kovács Gergely, a cég kereskedelmi és marketingigazgatója az eseményen elmondta: az egyetlen magyarországi cukorgyárban a feldolgozási időszak október 6-tól 85 napon át tart, a munkát 236 állandó és 50-55 ideiglenes dolgozó végzi.

Bejelentette, hogy a Magyar Cukor állandó munkavállalói 10 százalékos béremelést kapnak októbertől az évi bérfejlesztésen felül a jövedelmek versenyképességének megőrzéséért, az infláció miatt növekvő megélhetési többletköltségek fedezéséért.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere arról szólt, hogy a 21. században három hiánycikk mindenképpen lesz a világon: egészséges ivóvíz, megfizethető energia és élelmiszer. Kaposváron ivóvízből nincs hiány, a város törekszik arra, hogy az energiát a lehető legnagyobb mértékben maga állítsa elő, az élelmiszeripari cégek jelenlétét pedig stratégiai jelentőségűnek tartja - hangsúlyozta a politikus.

A településvezető kijelentette: Kaposvár újraiparosítási programjának "zászlóshajója" a gépipar és az élelmiszeripar, ezért a somogyi megyeszékhelynek nélkülözhetetlen a cukorgyár.

Címkék: mészkemence, cukorgyár, kaposvár, gazdaság