Minderről a város polgármestere beszélt a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen. Szita Károly üdvözölte a kormány döntéseit, amelyek a magyar polgárok védelmében megtartják a rezsicsökkentést. Emellett a város is segít a családoknak.

Már a kazánokat csomagolják és emelik be az épülő városi zöld fűtőműbe. A két darab 7,5 megawattos kazán ipari célra már nem használható faaprítékkal fog üzemelni. Az épület szerkezetkész így a kivitelezőkre most a technológiai szerelés vár. A városi zöld fűtőmű az egyik példája a somogyi megyeszékhely ezen törekvéseinek - mondta Kaposvár polgármestere a mai rendkívüli közgyűlésen. Szita Károly emlékeztetett rá: a városlakókkal folytatott konzultációk során is megfogalmazódott az önellátás megteremtésének igénye.

"Akkor érezhetjük csak igazán biztonságban magunkat, ha a lehető legnagyobb mértékben energia függetlenekké tudunk válni. Akkor lehetünk igazán nagy biztonságban, ha a lehető legtöbb energia tekintetében meg tudjuk teremteni az önmagunk számára szükséges energiamennyiséget" – fogalmazott a városvezető. 

A polgármester az elmúlt évek beruházásai közül kiemelte a 2135 lámpatest cseréjét is jelentő közvilágítási rekonstrukciót, a biogázzal futó városi buszokat, szennyvíztisztító telep megújítását, valamint az intézményekben végrehajtott nyílászáró cserét és fűtéskorszerűsítést.

A megemelkedett rezsiköltségek miatt nehéz helyzetbe kerül kaposvári családokat ugyanakkor az eddigieknél jobban segíti a város. Duplájára emelik például a lakásfenntartási támogatásra adott keret összegét, a jövedelemhatárok emelésével pedig háromszor ennyien tudják igénybe venni ezt az anyagi támogatást, mint korábban. A rendeletről szeptember 22-én dönt a képviselő-testület.

Címkék: biomassza, biogáz, energia, rezsi, család, gazdaság, Kaposvár