Szita Károly hangsúlyozta: Európában a háború és az elhibázott brüsszeli energiapolitika miatt hétszeresére nőtt a gáz ára és jelentősen megnövekedett a villanyé is. Csak az önkormányzati intézményeknél idén év végéig 180 millió forinttal többet kell költeni a villany- és 100 millióval többet a gázszámlára. A város gazdasági társaságai által üzemeltetett létesítményeknél - mint az uszoda, a fürdő vagy a nagypiac - pedig majdnem 1 milliárd forintos többletkiadással számolnak.

A kormány lépett a rezsivédelem fenntartása érdekében: ársapka védi az alapvető élelmiszereket és a benzint a magánautósok számára.

"Nekünk kaposváriaknak is lépnünk kell, van tennivalónk bőven. A várost működtetni kell, a közvilágításnak égnie kell, az intézményeket fűteni kell. Meg kell védeni a kaposvári családokat és amit közösen elértünk. Meg kell védeni a munkahelyeket is, hiszen az elmúlt 30 esztendő legalacsonyabb munkanélküliségi adatait mértük az elmúlt hónapokban, 1300 alatt van a munkanélküliek száma" - tette hozzá a városvezető, aki szerint nem engednek a kitűzött várospolitikai célok megvalósításából, mint a magasabb bérek, a gyarapodó Kaposvár, az egészségesebb város, és az energiafüggetlenség elérése.

A létrehozott rezsivédelmi alap pedig azt a célt szolgálja, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a családoknak, akiknek a megnövekedett energiaköltség nehézséget okoz, ahol a növekvő rezsiköltségek kifizetése már a háztartás és a család megélhetését veszélyeztetné.

Címkék: rezsivédelem, villany, üzemanyag, ár, gáz, polgármester, Szita Károly, benzin, Kaposvár, gazdaság